15 Ocak 2009 Perşembe

Kestaneli Çikolatalı Pasta


Kestane severlere çok güzel bir tarif..Ama kestane sevmeyenlerin bile severek yiyebileceği bir tarif..

Malzemeler
  • 500 gr. kestane
  • 100 ml.krema
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya (ben kullanmadım)
  • 100 gr.çikolata,benmari usulü eritilmiş (120 gr kullandım)
  • 1 paket kakaolu hazır pasta tabanı

Pasta tabanını ıslatmak için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı granül kahve
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Kakao

Yapılışı

Kestaneler haşlanıp, soyulur.Şeker rondoda çekilerek kestaneler eklenir ve çekilir,eritilmiş çikolata eklenerek karıştırılır.Diğer tarafta, krema katılaşana kadar çırpılır ve bir spatula ile kestaneli karışıma yedirilir.Buzdolabında 15 dk bekletilir.Bir su bardağı ılık suya nescafe ve seker eklenip hazırlanan şerbetle pasta tabanları ıslatılır. Buzdolabında bekletilen kestaneli karışım ilk katın üzerine yayılır,pasta tabanının 2. parçası üzerine kapatılır.Pastanın dışı da aynı malzeme ile kaplanır.Üzerine kakao elenerek servis edilir.

Not: Bu tarif Lezzet Dergisi 2008/02 sayısından,tarifi paylaşan Teyzem Neroş'a teşekkürler..