1 Ekim 2008 Çarşamba

Bayram Tatlısı: Kakaolu Islak Kurabiye

Bu tarifi blog aleminde denemeyen kalmadı,tadına bakanlar anlata anlata bitiremiyor,ee ben de geri kalmayayım dedim.Tarif Nino'nun Mutfağı'ndan.

Malzemeler
  • 25 gr.lık 1 paket kakao
  • 1/2 paket margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Çekilmis fındık

Şerbeti için

  • 3 çay bardağı tozşeker
  • 3 çay bardağı su

Yapılışı

Şerbet malzemeleri tencereye koyulur,kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak 5 dk daha kaynatılır.Ocaktan alınarak iyice soğutulur. Şerbet soğuduktan sonra, 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Kurabiye malzemeleri karıştırılarak, aldığı kadar unla(3-4 avuç kadar) yumuşak bir hamur elde edilir. İstenilen büyüklükte şekil verilerek, yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir, 200 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar(15-17 dk) pisirilir.Sıcak kurabiyeler, soğuk şerbetin icine, hızlıca batırılıp çıkartılır,çekilmiş fındıkla süslendikten ve bir gece dinlendirildikten sonra servis edilir.