11 Eylül 2008 Perşembe

Bulgurlu Sulu Köfte


Bu tarifin özelliği, sulu köfteyi yaparken pirinç yerine, ince bulgur kullanılması. Tarif Küçük Halamdan, kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.

Eşim bu yemeği servis tabağında gördüğünde,tabi unla yapılan meyanenin renginden dolayı, "İsveç Köfteye benziyor" dedi, ,ama fena fikir değil aslında, tarifteki köfte malzemelerine mantarlı sos eklenince de lezzetli olacağı kesin.


Malzemeler

  • 250-300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik ince bulgur
  • 1 orta boy soğan, rendelenecek
  • Tuz, karabiber
  • Un
  • Sıcak su
  • Sıvıyağ

Garnitür için

  • Havuç
  • Patates
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Yapılışı

Soğan,kıyma,bulgur,tuz ve karabiber karıştırılarak köfte yoğrulur,küçük toplar yapılarak una bulanır ve kaynayan yağlı ve tuzlu suyun içine atılarak pişmeye bırakılır.Bulgurlar şişip köfte piştiğinde, bir kasede 1-2 kaşık kadar un, az soğuk suyla çırpılarak yemeğin sıcak suyu da eklenerek meyane hazırlanır ve yemeğe karıştırılır.Bir taşım kaynatılır.Diğer tarafta havuç ve patates kük küp doğranır, zeytinyağ ve tuz ile karıştırılarak, 200 derece ısılı fırında 30 dk ya da mikrodalgada 8 dk pişirilir.Garnitür hazır olunca,servis tabağına alınan yemeğin üzerine serpilir.