22 Kasım 2007 Perşembe

AĞLAYAN KEK ya da AĞLAYAN PASTA

Malzemeler

Pandispanya için
  • 4 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 2,5 kahve fincanı un(elenmiş)
  • 2,5 kahve fincanı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 çorba kaşığı süt

Islatmak için

  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Sosu için

  • 1 paket çikolata sos
  • 2 su bardağı süt

Süslemek için

  • Damla çikolata

Yapılışı

Kullanılacak dikdörtgen pasta kalıbı(ısıya dayanıklı cam kap) yağlanır,varsa yağlı kağıt serilerek o da yağlanır ve un serpilir.Yumurta ve şeker çok iyi çırpılır.Rengi beyazlaşınca,kakao,un,kabartma tozu,vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.En son süt eklenerek karıştırılır.Karışım,yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir,sıcaklığı çıkınca çatalla delinerek süt ile ıslatılır.

Diğer tarafta krem şanti,1 bardak süt ile hazırlanır ve buzdolabında bekletilir.

Çikolata sos hazırlanır ve soğumaya bırakılır.

Kek tamamen soğuyunca üzerine krem şanti kaplanır,onun üzerine çikolata sos yayılarak,damla çikolata serpilir ve servis edilir.