3 Ekim 2007 Çarşamba

Kadayıf

Malzemeler
  • 250 gr kadayıf
  • 100 gr tereyağ
  • 75 gr ceviz

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı

Şerbeti hazırlamak için şeker ve su bir taşım kaynatılır,limon suyu eklenir bir taşım daha kaynatılır.Diğer tarafta tereyağ eritilir, kadayıf bir tepsiye tel tel açılır,eritilen yağ ile karıştırılarak yumuşatılır.Bir fincan yardımıyla şekil verilir,önce bir tutam kadayıf konur,bastırılır, sonra çekilmiş ceviz eklenir ve tekrar bir tutam kadayıf konarak bastırılır,tepsiye ters çevrilir,üstü ve altı kızarana kadar fırınlanır.Kadayıf sıcak şerbet soğuk olacak şekilde ıslatılır.Üzerine ceviz serpilerek servis edilir.