13 Eylül 2007 Perşembe

Yumurtalı Ekmek

Harika bir atıştırmalık bu,yanında da beyaz peynir ve çay,süper ! Yapımı kolay,tadı nefis..Şimdi amma da basit deyip geçmemek lazım,çünkü genelde bayat beyaz ekmekle yapılır,bense elimdeki malzemeleri değerlendirdim,hem de iftardan sonra, sahurdan önce :)) İçindeki süt ekmeği yumuşattı,tadını da hafifletti,şimdi sahura kadar tok karınla bile rahatça uyuyabilirim :))))))))

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1/2 kahve fincanı süt
  • Tuz
  • 2 dilim kepek ekmeği
  • Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı

Yumurta geniş bir tabağa alınır(yemek tabağı gibi),çırpılır.Süt eklenir ve tuz konarak karıştırılır.Dilimlenmiş ekmeğin önce bir tarafı sonra diğer tarafı yumurtalı karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır,sıcakken yenmelidir.