- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı tepeleme kakao
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- Üzeri için pudra şekeri
Yumurta ve şeker çok iyi çırpılır.Rengi beyazlaşınca sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir.Rendelenmiş havuç eklenir.Daha sonra kakao, un,kabartma tozu,tarçın elenerek eklenir ve mikserin en düşük ayarında çırpılır ya da tahta kaşıkla karıştırılır.Cevizler eklenirek karıştırılır.Karışım,yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 45-50 dk pişirilir.Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenerek servis edilir.
Bu tarifi, Neroş Teyzem sayesinde tattım,kakaoyu tarife kendisi eklemiş.Ben de öyle yaptım, sadece tarçın miktarını azalttım,siz de miktarını arzuya göre ayarlayabilirsiniz.
Tarif Fatoş Yağcı'nın Çaya Davet kitabından.