- Balkabağı
- Toz şeker
- Sade pötibör bisküvi
- Yulaflı bisküvi
- Çekilmiş ceviz
- Üzeri için hindistan cevizi
Yapılışı
Kabak bir tencereye alınır,üzerine toz şeker dökülür.Balkabağı şekeri tamamen içine çekene kadar bekletilir.Ondan sonra ocakta kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.Eğer sulu kaldıysa süzülür,kabaklar ezilir.Bisküviler rondoda çekilir ve balkabağıyla karıştırılır,ceviz eklenir.Diğer tarafta bir kasenin içine hindistan cevizi koyulur.Hazırlanan balkabaklı karışımdan, cevizden biraz daha büyük (pinpon topu büyüklüğünde :) parçalar kopartılarak hindistancevizi ile kaplanır,bir süre buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
Not: Soranlar için bir ekleme yapayım dedim, kabak tatlınız varsa onu kullanarak da pekala yapılabilir.İstenirse üzeri çikolata ile de kaplanabilir.