- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 + 1/4 paket kakaolu bisküvi
- Ceviz (irice kırılmış)
- Damla çikolata
Çikolata Sos için:
- 1,5 su bardağı süt
- 4 tatlı kaşığı kakao
- 2-3 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı
Krem şanti, süt ile çırpılırak hazırlanır. Bir süre buzdolabında bekletilir. Bisküviler ve ceviz irice parçalara ayrılır ve hazırlanan krem şanti ile karıştırılır, damla çikolata eklenerek kalıba dökülür.Dondurucuda birkaç saat bekletildikten sonra üzerine çikolata sosu dökülerek servis edilir.
Çikolata sosu için gerekli malzemeler karıştırılarak pişirilir, sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Not: Bu tarif Alaska Pasta ve Kakaolu Bonbon tariflerinden esinlenilerek hazırlanmıştır. "Yanardağ Pasta" ismi,eşim tarafından üzerindeki çikolata sosunun volkanik lavları çağrıştırmasından dolayı koyulmuştur :))