22 Nisan 2008 Salı

Elma Tatlısı

Malzemeler
  • 3 adet elma
  • 2 çay bardağı su
  • 12 adet küp şeker
  • 4 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1-2 adet karanfil
  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 çay bardağı soğuk süt
  • Çekilmiş fındık

Yapılışı

Su tencereye konur.İçine tarçın ve karanfil eklenir.İçi oyularak çekirdeği çıkarılan ve kabuğu soyulan elmalar tencereye koyularak,her elmanın içine 4'er adet küp şeker koyulur.10 dakika kaynatıldıktan sonra yine her bir elmanın üzerine 1'er çay kaşığı toz şeker serpilir ve arasıra kaynayan suyundan elmaların üzerine gezdirilir.Bu şekilde kısık ateşte 10 dakika daha pişirilerek ocak kapatılır ve elmalar tencerede soğumaya bırakılır.Diğer tarafta krem şanti süt ile çırpılarak hazırlanır.Tamamen soğuyan elmaların ortasına krem şanti doldurulur,üzerine çekilen fındık serpilerek servis edilir.İstenirse bal ile de servis edilebilir.