12 Eylül 2008 Cuma

Kremalı Tavuk Baget

Malzemeler
  • 8 adet tavuk baget
  • 1 kutu krema
  • Tuz, karabiber
  • Galeta unu ya da Pane harcı
  • Kekik

Yapılışı

Bagetler yıkanır,kurulanır.Diğer tarafta krema tuz ve karabiberle tatlandırılır.Bagetler tek tek kremaya bulanarak bir kaba dizilir,kabın üzeri streç filmle kaplanır ve 2 saat buzdolabında bekletilir.Dolaptan çıkarıldıktan sonra kekikle karıştırılan galeta unu ya da pane harcıyla kaplanan bagetler, ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirilerek, 200-220 derece ısılı fırında toplamda 1 saat pişirilir(Yarım saat piştikten sonra bagetler çevrilir ve 1 saatin sonunda sıcak servis edilir).

Bu tarifi Rachel Ray'in programında gördüm, o baget yerine tavuk parçaları kullanıp kızgın yağda kızartmıştı.Ben kendimce bu şekilde denemeye karar verdim.Sonuçta çok lezzetli oldu.

Tavuğun yanında servis ettiğim Kremalı Patates ve Mısırlı Pilavın tarifi yakında..