7 Mayıs 2008 Çarşamba

Kekunlu Cevizli Kurabiye

Bu tarif tamamen kendi denemelerim sonucunda ortaya çıkmıştır.

Malzemeler
  • 1 yumurta, oda sıcaklığında
  • 1,5 çorba kaşığı(tepeleme) yumuşak margarin (becel light)
  • 1,5 çay bardağı toz şeker veya pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 3 su bardağı kekun
  • 1 su bardağı ceviz

Yapılışı

Ceviz dışında, tüm malzemeler karıştırma kabına koyulurak, yoğrulur.Hazırlanan hamur streç film ile kaplanır ve buzdolabında 30 dk kadar dinlendirildikten sonra 20 parçaya ayrılır, her parça yuvarlanarak kurabiye şekli verilir ortasına ceviz yerleştirilir.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.Soğuduktan sonra servis edilir.